200 гр. шунка
200 гр. гъби
500 мл. сметана за готвене
100 гр. кашкавал
кори за лазаня
сол, чесън на прах, черен пипер
Гъбите се задушават с масло и се заливат със сметаната, добавя се сол, черен пипер, чесън на прах. Разбърква се добре, изчаква се да кипне и се отстранява от огъня. Шунката се нарязва на ситно или се настръгва на ренде.
В правпълълна тавичка се редят ред кори за лазаня ( аз ги начупвам на половина за да е по лесно и равномерно за изпичане). Залива се със сместа от сметана и гъби, поръсва се с шунката и отново ред кори, сос, шунка и т.н. Покрива се с алуминиево фолио и се пече във фурна на 200°С за 30 мин. След това премахнете фолиото и поръсете с кашкавал и запечете до златисто.
Най- хубавото на Лазанята е че може да се яде, както топла така и студена, да се приготви предварително и само да се изпече преди вечеря. Много е вкусна, опитайте!
Няма коментари:
Публикуване на коментар