понеделник, 7 януари 2019 г.

Какво да направим на бъързо? - Koктейлни хапки – малки и апетитни



Изисканите малки апетитни хапки са подходящо начало на перфектна вечеря. Характерни са с богато разнообразие, малкия си размер и клечките или пръчиците на които са забодени. Най-често са направени от комбинация от различни видове салам, бекон или кренвирши, заедно с кашкавал, сирене, кисели краставички и маслини.
Ето и нашите предложения:
Хапки 1: Салам закуска с крема сирене и зелена маслина с чушка
Продукти:
200 гр. Салам закуска
150 гр. Крема сирене
200 гр. Зелени маслини с чушка
50 бр. Коктейлни шишчета или клечки за зъби
Начин на приготвяне:
Намажете крема сирене върху парче салам, навийте на руло и забодете на 3 или 4 места в зависимост от това колко голями искате да са хапките ви. След което разрежете с нож, добавете и маслините. 


Хапки 2: Кашкавал, пушени пуешки гърди и кисели краставички
Продукти:
400 гр. Кашкавал (по избор)
200 гр. Пушени пуешки гърди
1 буркан кисели краставички
50 бр. Коктейлни шишчета или клечки за зъби
Начин на приготвяне:
Кашкавала се нарязва на кубчета по 1 см. от всяка страна. Пушените гърди се нарязват на лентички широки 1 см. след което се навиват на руло. Киселите краставички се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см. Така подготвените продукти се редят на клечка по следния начин: кисела краставичка, рулце от пушени пуешки гърди и накрая кашкавал.

Хапки 3: Шунка, топено сирене и кисела краставичка
Продукти:
200 гр. Шунка
200 гр. Топено сирене
1 буркан кисели краставички
Начин на приготвяне:
Шунката се намазва с топено сирене и се слага кисела краставичка, която ако е много голяма се реже на половина или на четвъртина. След което всичко се навива на руло и се забожда с клечки. Нарязва се на хапки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар