О, Любими.... Палачинки
Торта Грис халва
600 мл. вода
1 суп. лъжица какао
Кипнете водата, захарта и какаото. Запечете гриста на сух тиган или в тенджера до златисто кафяво, залейте с какаовия сироп и бъркайте до набъбването на гриста. Бъркайте докато се охлади, изсипете в кръгла форма и оставете да изстине добре преди да приберете в хладилник за няколко часа. Готова е когато лесно се отделя от формата. Украсете със сметана или цветни стърготини.
Шарлота с манго
Крем нишесте със сладко
Бишкотена торта със смокини
Необходими продукти:
2-3 бр. смокини
1 пакет бишкоти
2 пакета крем нишесте (различни вкусове)
1 литър прясно мляко
2 ч.чаши захар
1 буркан сладко (от смокини или друго)
Започнете с приготвянето на двата нишестени крема, като следвате инструкцията на опаковката. Оставете леко да се охладят. Облепете купа за салата или тенджера с прозрачно фолио. Нарежете смокините на кръгчета и ги наредете на дъното на съда. Залейте ги с част от нишестения крем, след което наредете бишкотите, като преди това ги намажете със сладко. Редувайте крем, сладко, бишкоти, като на края завършите с бишкоти. Оставете тортата за минимум 4 часа в хладилник преди да я обърнете върху тортена чиния. Отлепете прозрачното фолио и сервирайте.
Празнична торта
Портокалов кекс
Приготвяне:
Крем Карамел
Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
1 1/2 чаена чаша захар
6 бр. яйца
Ванилия
Захар за карамела
Прясното мляко се загрява на котлона до пълното разтопяване на захарта. В купа разбийте яйцата с миксер и към тях прибавете на тънка струя топлото, но не горещо мляко. Ароматизирайте с ванилия. Приготвената смес, може да разпределите в малки метални купички или в кексова форма, като предварително на дъното сте разтопили захар до карамел. Печете на водна баня (в тавичка за печене поставяте кексовата форма и наливате малко вода). Печете на умерена фурна на 150 градуса.
Крем Карамелът се охлажда добре и се сервира обърнат в чиния.
Няма коментари:
Публикуване на коментар