Закуска
Мюсли Барчета с банан и шоколад
125 грама овесени ядки (финни или едри)
1 чаша олио
½ захар или 2 лъжици мед
2Яйца
1 ч.лъжица бакпувер
5-6 лъжици брашно
2-3 лъжици кокосови стърготини
2 -3 банан
1 шоколад
Всички съставки се смесват в купа, а бананите може да нарежете на парченца
или да сложите за малко в кухненския робот и да понакълцате или направите на
пюре. Разбъркайте всичко добре и оставете за 20 -30 минути в хладилник, за да
може овесените ядки да набъбнат. След което, в плоска тавичка поставете хартия
за печене и я намазнете с олио и изсипете сместа. Подредете красиво парчета
банан и сложете отгоре по-парче шоколад. Печете 30 минути във фурна на 200-250°С.
Когато са готови оставте да изтине и тогава го нарежете на блокчета и приберете
в кутия и в хладилника.
Обяд
Две бързи салати
Бързи и лесни,
тези две рецепти ще добавят вкусни салати или пък гарнитури към вашите ястия.
Представям ви картофи с майонеза и пикантна салата, приготвени с
лекота и във вашата домашна кухня!
Картофи с майонеза
4-6 картофа
200г. майонеза
(кофичка)
сол
Сварете картофите
в леко посолена вода и след като изстинат ги обелете и нарежете на кубчета.
Вземете голяма купа и разбъркайте добре картофите и майонезата. Посолете според
вашият вкус и вече сте готови да сервирате. Тази салата или гарнитура позволява
да се консумира леко топла или студена, но не и гореща!
Пикантна салата
200-250г. извара
200г. майонеза
(кофичка)
1ч.л. червен пипер
сол
чесън (по желание)
Приготвянето на
тази салата е дори още по-лесно. Вземете купа и изсипете изварата в нея.
Внимавайте, защото изварата е безсолен продукт! Добавете достатъчно сол на
пикантната салата! Прибавете майонезата и червеният пипер, след което
разбъркайте много добре. По ваше желание можете да добавите и една скилидка счукан чесън.
Вечеря
Болярски кюфтета на скара
250г. кайма смес
или телешка
глава лук
2 яйца
филия хляб
(средата)
сол и черен пипер
чубрица
магданоз
Предварително
сварете двете яйца, след което ги охладете и вземете само белтъците. Настържете
ги на едро ренде. В купа поставете каймата и прибавете към нея щипка сол на
вкус и черен пипер. Прибавете варените белтъци. Нарежете главата лук на ситно и
прибавете и нея към каймата. Остана още средата на филия хляб, която прибавяте
след кратко накисване във вода. Ако желаете можете да замените хляба с супена
лъжица галета. Прибавете още чубрица и наситнен магданоз. Разбъркайте всичко
много добре и оставете сместа да се овкуси в хладилник за не повече от половин
час.
В много рецепти
болярските кюфтета се пържат в мазнина оваляни в брашно, но аз лично
предпочитам една по-здравословна версия и се обръщам към скарата за опичане на
нашите кюфтета. Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар