Меню

 Закуска

Мюсли Барчета с банан и шоколад

125 грама овесени ядки (финни или едри)

1 чаша  олио

½ захар или 2 лъжици мед

2Яйца

1 ч.лъжица бакпувер

5-6 лъжици брашно

2-3 лъжици кокосови стърготини

2 -3 банан

1 шоколад

Всички съставки се смесват в купа, а бананите може да нарежете на парченца или да сложите за малко в кухненския робот и да понакълцате или направите на пюре. Разбъркайте всичко добре и оставете за 20 -30 минути в хладилник, за да може овесените ядки да набъбнат. След което, в плоска тавичка поставете хартия за печене и я намазнете с олио и изсипете сместа. Подредете красиво парчета банан и сложете отгоре по-парче шоколад.  Печете 30 минути във фурна на 200-250°С. Когато са готови оставте да изтине и тогава го нарежете на блокчета и приберете в кутия и в хладилника. 


Обяд

Две бързи салати

 

Бързи и лесни, тези две рецепти ще добавят вкусни салати или пък гарнитури към вашите ястия. Представям ви картофи с майонеза и пикантна салата, приготвени с лекота и във вашата домашна кухня!

 

Картофи с майонеза

4-6 картофа

200г. майонеза (кофичка)

сол

Сварете картофите в леко посолена вода и след като изстинат ги обелете и нарежете на кубчета. Вземете голяма купа и разбъркайте добре картофите и майонезата. Посолете според вашият вкус и вече сте готови да сервирате. Тази салата или гарнитура позволява да се консумира леко топла или студена, но не и гореща!

 

Пикантна салата


200-250г. извара

200г. майонеза (кофичка)

1ч.л. червен пипер

сол

чесън (по желание)

 

Приготвянето на тази салата е дори още по-лесно. Вземете купа и изсипете изварата в нея. Внимавайте, защото изварата е безсолен продукт! Добавете достатъчно сол на пикантната салата! Прибавете майонезата и червеният пипер, след което разбъркайте много добре. По ваше желание можете да добавите и една скилидка счукан чесън.


Вечеря

Болярски кюфтета на скара

250г. кайма смес или телешка

глава лук

2 яйца

филия хляб (средата)

сол и черен пипер

чубрица

магданоз

 

Предварително сварете двете яйца, след което ги охладете и вземете само белтъците. Настържете ги на едро ренде. В купа поставете каймата и прибавете към нея щипка сол на вкус и черен пипер. Прибавете варените белтъци. Нарежете главата лук на ситно и прибавете и нея към каймата. Остана още средата на филия хляб, която прибавяте след кратко накисване във вода. Ако желаете можете да замените хляба с супена лъжица галета. Прибавете още чубрица и наситнен магданоз. Разбъркайте всичко много добре и оставете сместа да се овкуси в хладилник за не повече от половин час.

В много рецепти болярските кюфтета се пържат в мазнина оваляни в брашно, но аз лично предпочитам една по-здравословна версия и се обръщам към скарата за опичане на нашите кюфтета. Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар