понеделник, 7 януари 2019 г.

Какво да приготвим на бързо? - Солети



Продукти:
Замразено бутер тестото.
1 Яйце
Сусам, подправки или маково семе

Оставете бутер тестото  да се размрази, преди да пристъпите към работа.
Работете с меко, но студено тесто, ако се е отпуснало прекалено - върнете обратно във фризера, за да се стегне. Сложете тестото върху плота заедно с тънката обвивка и го нарежете на ивици дълги по около 30 сантиметра и широки около 1.  Намажете го с разбито яйце, за да получи апетитна златиста коричка при изпичане.
Може да поръсите със сусам, подправки или  маковото семе. Усучете ивиците, за по-добър и ефектен вид. Печете на умерена температура. 180 -200оС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар