петък, 25 март 2022 г.

Портокалова торта



Продукти:
1 пакет готови блатове (кафяви)
2 пакетчета пудинг на Д-р Йоткер
1 литър прясно мляко
8 супени лъжици захар
3-4 портокала
500 мл. сметана за разбиване
50-80 мл. бренди (или др. алкохол)
Обелената кора на един портокал се нарязва на ситно, поставя се в бурканче и се залива с бренди, оставят се да преседи  24 часа. Крема на тортата се прави, като се следват инструкциите на опаковката, когато кремът е изстинал се прибавя изцедените портокалови корички (може да не се слагат всичките)с ароматизираният алкохол се намазват блатовете преди да разнесете крема. Редите тортата. Разбивате сметаната и намазвате най-отгоре, за да могат обелените портокали да залепнат когато ги наредите върху торта. Отстрани намажете или шприцовате останалата сметана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар