- 3 зрели банана (известни като “скапани*”
- 1 яйце
- 1/2 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша олио
- 1 и ¼ чаена чаши брашно
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- щипка сол
Намачкайте бананите, прибавете захарта, яйцето и олиото, разбъркайте добре. Към тях прибавете сухата смес от брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте добре! Подгответе правоъгълна тавичка или такава за кексчета, като я намажете с олио и поръсите с брашно ило просто покриете с хартия за печене. Изсипете тестото и печете на 200°С . Тествайте да ли е изпечена с шишче или клечка, ако няма тесто по нея е готово!
*перфектни за кекс, много са сладки защото съдържат естествена захар и така може да прибавите по-малко рафинирана захар. А ако искате по здравословни кексове заменете захарта в рецептите с пасирани банани.
Няма коментари:
Публикуване на коментар