понеделник, 19 юни 2023 г.

Бишкотена торта със смокини

Необходими продукти:
2-3 бр. смокини
1 пакет бишкоти
2 пакета крем нишесте (различни вкусове)
1 литър прясно мляко
2 ч.чаши захар
1 буркан сладко (от смокини или друго)

Започнете с приготвянето на двата нишестени крема, като следвате инструкцията на опаковката. Оставете леко да се охладят. Облепете купа за салата или тенджера с прозрачно фолио. Нарежете смокините на кръгчета и ги наредете на дъното на съда. Залейте ги с част от нишестения крем, след което наредете бишкотите, като преди това ги намажете със сладко. Редувайте крем, сладко, бишкоти, като на края завършите с бишкоти. Оставете тортата за минимум 4 часа в хладилник преди да я обърнете върху тортена чиния. Отлепете прозрачното фолио и сервирайте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар