Когато сами произвеждате туршиите имате възможност да
избирате асортимента, да проявите творчество, което е символ на неограничени
възможности. Има няколко метода за консервиране: Стерилизация, Концентрация (варене
за извличане на водата), Изсушаване, Осоляване, Ферментация (чрез консерванти
необходими за предпазване на продуктите от ферментация (вкисване) и гниене и
др.
Консервирането е най-добрият метод за запазванена
витамините на зелечуците. Тези витамини са в много по-малко количество,
отколкото в пресните зеленчуци, но през зимата е важно и най-малкото съдържание
на витамини. В туршиите от червени чушки, карфиол, моркови, краставички и
кисело зеле се съдържат витамините С, А, РР и витамини от групата В.
Няма коментари:
Публикуване на коментар