1 морков
5 картофа
1 бульон
сол, черен пипер
сух копър
олио
Обелените и почистени моркови и лук се нарязват на малки
квадратчета с цел по-бързо сваряване и се запържват в олиото, след което се
заливат с 1 литър разтворен бульон и се оставя сместа да заври. През това време
обелете и нарежете картофите на ситно и когато супата заври ги сложете да се
варят. Ако бульонът, който използвате не е солен можете да добавите сол и черен
пипер. За тези които не искат олио могат да сварят зеленчуците във вода или бульон,
след което да пасират супата с пасатор.
Предложение за сервиране:
Сипете супата в купичка или чиния за супа поръсете със
сух копър и поснесете с препечени кротончета или брускети.
Няма коментари:
Публикуване на коментар