четвъртък, 13 декември 2018 г.

Какво да сготвим на бързо? Картофена крем супа

1 глава лук
1 морков
5 картофа
1 бульон
сол, черен пипер
сух копър
олио

Обелените и почистени моркови и лук се нарязват на малки квадратчета с цел по-бързо сваряване и се запържват в олиото, след което се заливат с 1 литър разтворен бульон и се оставя сместа да заври. През това време обелете и нарежете картофите на ситно и когато супата заври ги сложете да се варят. Ако бульонът, който използвате не е солен можете да добавите сол и черен пипер. За тези които не искат олио могат да сварят зеленчуците във вода или бульон, след което да пасират супата с пасатор.

Предложение за сервиране:
Сипете супата в купичка или чиния за супа поръсете със сух копър и поснесете с препечени кротончета или брускети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар