четвъртък, 11 януари 2018 г.

Полезни храни - Кокос



Неволно свързваме всяка слънчева, туристическа дестинация с кокоса. За първи път кокосът се споменава в английския печат през 1555 год. Името “кокос” произлиза от испанската дума “коко”, която означава маймунско лице. Испанските и португалски изследователи са намерили голяма прилика между маймунското лице и трите изпъкнали кръгчета в основата на кокосовата черупка. На Никобарските острови в Индийския океан, целите кокосови орехи са се използвали, като валута за закупуване на различни продукти до началото на 20 век. В Санкрит, кокосовата палма е известна, като “дървото”, което ти дава всичко необходимо за живеене, тъй като почти всички части от него могат да бъдат използвани по един или друг начин в ежедневието. Често кокосовите дървета стигат до 30 метра височина. Повече от 2000 год. жителите на островите на Южния пасифик се използвали чистото масло от кокоса за овлажняване, защитаване и лечение на кожата. Когато разрежете един кокосов орех в неговата вътрешност ще намерите бяла месеста част. Екстрактът от кокос са извлича, чрез пресоване на тази вътрешност до получаването на кокосово масло.  Кокосовото масло съдържа естествени подхранващи съставки, които овлажняват кожата в дълбочина, и антиоксиданти, които защитават кожата от вредното влияние на свободните радикали. Освен това маслото от кокос е богато на лауренова киселина, добре позната със своите антивирусни и антибактериални свойства. Често маслото от кокос се използва за направа на сапуни и други козметични продукти, тъй като то е една от най-здравословните съставки, които човек използва в своята ежедневна грижа за кожата. Малките молекули на кокосовото масло позволяват неговото бързо абсорбиране и правят кожата и косата меки и нежни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар