Необходими продукти:
- 750 гр. тиква
- 350 гр. брашно
- 140 гр. пудра захар
- ½ чаена лъжичка сол
- ½ ч.л. прясно индийско орехче, настъргано
- 1 ч.л. канела
- 2 яйца
- 25 гр. масло, разтопено
- 175 мл. мляко
- 1 супена лъжица пудра захар
Поставете тиквата обелена и нарязани на парчета
в голяма тенджера, покрийте с вода и оставете да заври. Покрийте с капак и
оставете да къкри за 15 минути или докато омекне. Загрейте фурната до 180 -200˚С. Разточете тестото върху и поставете в
набрашнената тавичка. Пече в продължение на 15 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади
леко. Охладената тиква пасирайте през сито в голяма купа. В отделна купа
смесете захарта, сол, индийско орехче и половината от канелата. Смесете в
разбитите яйца, разтопеното масло и млякото, след това се добавят към тиква
пюре и се разбърква да се съчетаят. Изсипва се при тестото и се връща във
фурната за 10-20 минути. Оставя се да изстине. Смесете останалата канела с пудра захари поръсете върху пая.
Няма коментари:
Публикуване на коментар