събота, 30 декември 2017 г.

Новогодишно парти


Неизмена част от всяко парти са храната и напитките, а в Новогодишната нощ те трябва да бъдат много бляскави и спецялни. Ето моето предложение за меню.

Домашни солети

115 гр. Брашно
16 гр. Мая
60 гр.разтопена мас или масло
115 гр. Настъргано сирене „Едам” или друго
Шепа сухи подправки (чубрица, сух копър и др.)
150 гр. салам , шунка на ситно
От всичките продукти се прави тесто, което се разточва на кора до 1 см. Дебелина и се реже на солети. Пекат се в тава с хартия за печене на температура 230˚С около 10 мин.



 Бейби кренвирши


1 пакет бейби кренвирши
1 пакет бекон
клечки за зъби
увйите малките кремвирши с  лентичка бекон и забодете с клечка за зъби. Поставете в тава и поставете във фурна на 150-180˚С за 5-10 минути. Готови са за сервиране.


Сандвичи

Тук е ваш ред - разнообразието е голямо така че няма как да сбъркате.  Филии хляб или франзела, нещо за намазване-лютеница, разбит хайвер, топено ирене или др. Нещо за отгоре сирене, кашкавал домати, шунка или колбас и сте готови.





Чипс от зеленчуци


Моркови
Целина –глава
Цвекло
Ряпа
Картофи
Сол и сухи подправки
Всчки те се почистват и обелват след което с помоща на специална приставка на рендето  се нарязват на тънко, а може и на къдравата приставка. Тук имате два варянта: 1) Да изпържите чипса във фритюрник и да поръсите вече готовия чипс със сол и подправки. Или 2) Да наредите всички заеленчуци в тавичка с хартия да поръсите с малко олио, сол и подправки и да ги изпечете на фурна на 180-200˚С за 20-25 мин. И в двата варянта зеленчуците стават страхотни.

Шоколадови плодове

2 или повече Натурални шоколада
Ягоди
Банани
Мандарини
Портолкал
Ябълки и др. по избор
Клечки за зъби или пари вилички
Плодовете се обелват и нарязват на едро.  На водна баня се разтопяват двата шоколада след което плодовете се набождат с виличките и се потопяват в шоколада и се оставят да се втърдят. Готови са за поднасяне.
Снимка: Интернет 

Шампанско

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар