Необходими продукти:
- 250г. кайма смес или телешка
- глава лук
- 2 яйца
- филия хляб (средата)
- сол и черен пипер
- чубрица
- магданоз
Предварително сварете двете яйца, след което ги охладете и вземете само белтъците. Настържете ги на едро ренде. В купа поставете каймата и прибавете към нея щипка сол на вкус и черен пипер. Прибавете варените белтъци. Нарежете главата лук на ситно и прибавете и нея към каймата. Остана още средата на филия хляб, която прибавяте след кратко накисване във вода. Ако желаете можете да замените хляба с супена лъжица галета. Прибавете още чубрица и наситнен магданоз. Разбъркайте всичко много добре и оставете сместа да се овкуси в хладилник за не повече от половин час.
В много рецепти болярските кюфтета се пържат в мазнина оваляни в брашно, но аз лично предпочитам една по-здравословна версия и се обръщам към скарата за опичане на нашите кюфтета. Добър апетит!
Автор:Ивайло
Няма коментари:
Публикуване на коментар