1 опаковка точени кори
200 гр. масло
Пълнеж:
100 гр. орехови
ядки
1 чаена лажичка канела
Захарен сироп:
3 чаени чаши захар
2.5 чаени чаши вода
1 чаена лажичка лимонена киселина
В предварително намаслена тавичка се поставят корите които
една по една се поръсват с разтопеното масло. След като половината от корите са
наредени се поръсват с предварително смляните орехи и канела, след което се
продължава с реденето на корите. Режат се на триъгълници и се мажат с масло,
като крайщата се притискат. Пече се при 180-200 градуса. След като се изпече се
изчаква да изтине и се залива със захарният сироп. Хубаво е баклавата да
престой 5-6 часа.
Из книгата: "Наръчник на младата домакиня: Храна и
Здраве" автор: Петя Драганова; снимки: Интернет
Няма коментари:
Публикуване на коментар