вторник, 8 май 2018 г.

Риба с картофена салата



1 или 2 парчета бяла риба, филе
1 скилидка чесън
Копър, сол и черен пипер
1 линон
Олио

Копърът се нарязва на ситно (може да се ползват и сухи връхчета от копър) в купичка се смесва заедно със накълцаната скилидка чесън, и сока от ½ лимон. Филето риба се посолява със сол и черен пипер се поствя в намазнена тавичка с кожата надолу. Сместа от копър и чесън се разпределя равномерно върху рибата и се долива малко вода в тавичката и се пече на С 15-20 минути. Сервира се с картофена салата.

Картофена салата

4-5 картофа
1 -2 стръга праз лук
Копър, сол
Олио и оцет

Картофите се измиват и сваряват. След като изтинат се обелват и нарязват, поставят се в купа. Празият лук се нарязва и леко  се запържва в олио след което се посолява. Когато поистине се прибавя към картофите. Разбърква се добре и се до овкусява. Поръсва се с нарязан пресен копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар