1 или 2 парчета
бяла риба, филе
1 скилидка чесън
Копър, сол и черен пипер
1 линон
Олио
Копърът се нарязва на ситно (може да се ползват и сухи
връхчета от копър) в купичка се смесва заедно със накълцаната скилидка чесън, и
сока от ½ лимон. Филето риба се посолява със сол и черен пипер се поствя в
намазнена тавичка с кожата надолу. Сместа от копър и чесън се разпределя
равномерно върху рибата и се долива малко вода в тавичката и се пече на С 15-20 минути. Сервира
се с картофена салата.
Картофена салата
4-5 картофа
1 -2 стръга праз лук
Копър, сол
Олио и оцет
Картофите се измиват и сваряват. След
като изтинат се обелват и нарязват, поставят се в купа. Празият лук се нарязва
и леко се запържва в олио след което се
посолява. Когато поистине се прибавя към картофите. Разбърква се добре и се до
овкусява. Поръсва се с нарязан пресен копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар