500 гр. бутер тесто
500 мл. прясно мляко
1 пакетче нишесте (по ваш избор)
8 суп. лъжици захар
олио
200 грама сладкарска сметана
Шоколадови пръчици или млени орехи
Бутер тестото се нарязва на ленти, които се навиват на
предварително намазаните с олио метални фунии и се подреждат в намазнена тава
на разстояние една от друга. Пекът се на 200-220°С за 30
минути. Докато изтиват направете
нишестеният крем по рецепта от пакетчето. Оставете готовия крем да изтине и го
смесете със пухкавата сметана. С помоща на ‘пош’ напълнете изтиналите фунийки и
ги потопете в смлените орехи или шоколадови пръчижи.
Снимка: Интернет
Няма коментари:
Публикуване на коментар