вторник, 8 май 2018 г.

Фунийки с крем



500 гр. бутер тесто
500 мл. прясно мляко
1 пакетче нишесте (по ваш избор)
8 суп. лъжици захар
олио
200 грама сладкарска сметана
Шоколадови пръчици или млени орехи

Бутер тестото се нарязва на ленти, които се навиват на предварително намазаните с олио метални фунии и се подреждат в намазнена тава на разстояние една от друга. Пекът се на 200-220°С  за  30 минути.  Докато изтиват направете нишестеният крем по рецепта от пакетчето. Оставете готовия крем да изтине и го смесете със пухкавата сметана. С помоща на ‘пош’ напълнете изтиналите фунийки и ги потопете в смлените орехи или шоколадови пръчижи.
Снимка: Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар