понеделник, 8 февруари 2021 г.

Домашен пай с круши



1 яйце
1 ч. чаша захар
¾  ч. чаша олио
10-12 малки круши или 6 големи
1 ч.л сода за хляб
1 ч.л канела
½ ч.чаша млени орехи
2 ч. чаши брашно




В купа смесете яйцето и захарта, прибавете олиото. Отделно пресейте брашното и содата за хялб. Нарежете на дребно една час от круши, като оставите повечето за нареждане от горе на пая. Прибавете нарязаните круши към сместа с яйцето и разбъркайте, след ковто прибавете канелата, млените орехи и пресятото брашно със содата за хлян. Сместа изсипете във форма за пай, отгоре наредете нарязаните  круши. Паят се пече  1 час на 200-220°С.

Няма коментари:

Публикуване на коментар