1 яйце
1 ч. чаша захар
¾ ч. чаша олио
10-12 малки круши или 6 големи
1 ч.л сода за хляб
1 ч.л канела
½ ч.чаша млени орехи
2 ч. чаши брашно
В купа смесете яйцето и захарта, прибавете олиото. Отделно
пресейте брашното и содата за хялб. Нарежете на дребно една час от круши, като
оставите повечето за нареждане от горе на пая. Прибавете нарязаните круши към
сместа с яйцето и разбъркайте, след ковто прибавете канелата, млените орехи и
пресятото брашно със содата за хлян. Сместа изсипете във форма за пай, отгоре
наредете нарязаните круши. Паят се
пече 1 час на 200-220°С.
Няма коментари:
Публикуване на коментар