четвъртък, 29 април 2021 г.

Какво да направите с останалия стар козунак?



Пържен козунак
·         козунак
·         яйца
·         олио

Яйцата се разбъркват. Козунака се нарязва на не много дебели филии. Те се потапят в яйцата и се пържат в тиган с нагорещено олио. Може да намажете със сладко или да поръсите със захар.

Шарлота
·         Праскови (може и от консерва)
·         1 л. прясно мляко
·         1 ½ ч. захар
·         5-8 яйца
·         Ванилия
·         Козунак (бишкоти)
·         Масло
·         Плодов сироп

Прасковите се нарязват на тънки резени, а тези от консерва се изцеждат добре. Стените и дъното на формата за торта се намазват с масло. Филиите козунак се подреждат така, че да покрият плътно стените на формата. Върху тях се поставят ред праскови и отново козунак. Прясното мляко се загрява със захарта до разтопяване. Смесват се с яйцата при непрекъснато бъркане, като се внимава да не се пресекат яйцата. Ароматизира се с ванилия. Със сместа се заливат подредените във формата козунак и праскови. Пече се при температура 180 - 2000С в продължение на 30 минути.
Поднася се охладена и полята със сироп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар