Пържен козунак
·
козунак
·
яйца
·
олио
Яйцата се разбъркват. Козунака се нарязва на не много дебели
филии. Те се потапят в яйцата и се пържат в тиган с нагорещено олио. Може да
намажете със сладко или да поръсите със захар.
Шарлота
·
Праскови (може и от консерва)
·
1 л. прясно мляко
·
1 ½ ч. захар
·
5-8 яйца
·
Ванилия
·
Козунак (бишкоти)
·
Масло
·
Плодов сироп
Прасковите се нарязват на тънки
резени, а тези от консерва се изцеждат добре. Стените и дъното на формата за
торта се намазват с масло. Филиите козунак се подреждат така, че да покрият
плътно стените на формата. Върху тях се поставят ред праскови и отново козунак.
Прясното мляко се загрява със захарта до разтопяване. Смесват се с яйцата при
непрекъснато бъркане, като се внимава да не се пресекат яйцата. Ароматизира се
с ванилия. Със сместа се заливат подредените във формата козунак и праскови.
Пече се при температура 180 - 2000С в продължение на 30 минути.
Поднася се охладена и полята със
сироп.
Няма коментари:
Публикуване на коментар