- 125гр. маргарин
- 3-4 лъжици мед
- 2 яйца
- 1 ч.чаша брашно
- 1ч.лъжичка бакпулвер
- 2 с.лъжици какао
- 1 чаша смлени орехи
Глазура:
- 2 лъжици маргарин
- 2 лъжици мед
- 1лъжица какао
- 3 лъжици вода
Поръска:
- 1 пакетче кокосови стърготини
Разтопете маргарина и
меда прибавете брашното с бакпулвера към тях и разбъркайте. Прибавете двете
яйца, какаото орехите и смесете добре. Разтелете сместа в избраната от вас
тавичка за печене, която предварително сте намаслили с олио и поръсили с брашно
и печете на 180-200°С до готовност.
Внимание!
Имайте в предвит че този фъч няма да се надигне много, защото е с мед, който е
по-тежък (тук технологията е различна от традиционния фъч в който яйцата и
захарта образуват пухкавостта на фъча, подкрепени от бакпулвера и брашното).
Всички съставки за
глазурата се нагряват на слаб котлон, като се бърка непрекъснато. Сместа се
вари 10 минути докато добие консистенцията на лепкава глазура. Когато е готова
се оставя да поистине и чак тогава се полива нарязания на парчета фъч. Накрая
се поръсва с кокосови стърготини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар