- ½ кофичка маргарин или
- 1 пакетче масло от 125 гр.
- 1 чаша захар
- 3 яйца
- 1чаша брашно
- 1 ч.лъжица бакпулвер
- 2 с.л какао
- 1 чаша смлени орехи
Глазура:
- 3 лъжици вода
- 1/2 пакетче масло
- 3 лъжици вода
- 6 лъжици захар
- 1 лъжица какао
Поръска:
- 1 чаша смлени орехи
Яйцата и захарта се
разбиват до образуването на крем, след което се добавя разтопеното, но охладено
масло, какаото, брашното с бакпулвера и смлените орехи. Всичко се хомогенизира
(смесва, до образуването на еднородна смес)и се поставя в тавичка, която
предварително е намаслена и набрашнена и се пече при 200-220°С.
Всички съставки за
глазурата се нагряват на слаб котлон, като се бърка непрекъснато. Сместа се
вари 10 минути, докато добие консистенцията на лепкава глазура. Когато е готова
се оставя да поистине и чак тогава се полива нарязания на парчета фъч. Накрая
се поръсва с смлените орехи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар