сряда, 25 май 2016 г.

Два варианта на Фъч: Фъчът на Баба




  •  ½ кофичка маргарин или 
  • 1 пакетче масло от 125 гр.
  • 1 чаша захар
  • 3 яйца
  • 1чаша брашно
  • 1 ч.лъжица бакпулвер
  • 2 с.л какао
  • 1 чаша смлени орехи
Глазура:

  • 3 лъжици вода
  • 1/2 пакетче масло
  • 3 лъжици вода
  • 6 лъжици захар
  • 1 лъжица какао
Поръска:

  • 1 чаша смлени орехи

Яйцата и захарта се разбиват до образуването на крем, след което се добавя разтопеното, но охладено масло, какаото, брашното с бакпулвера и смлените орехи. Всичко се хомогенизира (смесва, до образуването на еднородна смес)и се поставя в тавичка, която предварително е намаслена и набрашнена и се пече при  200-220°С.
Всички съставки за глазурата се нагряват на слаб котлон, като се бърка непрекъснато. Сместа се вари 10 минути, докато добие консистенцията на лепкава глазура. Когато е готова се оставя да поистине и чак тогава се полива нарязания на парчета фъч. Накрая се поръсва с смлените орехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар