понеделник, 3 юни 2019 г.

Тирамису



Необходими продукти:

·        400 г сирене Маскарпоне    
·        2 яйца
·        100 г пудра захар      
·        2 опаковки бишкоти
·        2 с. л. амарето или друг ликьорен алкохол      
·        2 ч.л. натурално какао
·        250 мл силно кафе еспресо

Разделете жълтъците и белтъците. Разбийте жълтъците с пудра захар, докато увеличат обема си 3-4 пъти. Прибавете сиренето Маскарпоне и го размесете внимателно с дървена лъжица. Разбийте белтъците на твърд сняг и ги прибавете към горната смес, като внимателно бъркате. Към свареното кафе прибавете 2 с. л. амарето.
Потопете бишкотите една по една за кратко в кафената смес и ги подре­дете една до друга на дъното на подходящ съд (например правоъгълна тава) така че да го покрият. Отгоре сложете слой крем, след това отново ред бишкоти, като най-горният пласт трябва да е от крем. Оставете тирамисуто за една нощ в хладилника. Преди сервиране поръсе­те обилно с какао.

Забележка: Ако тирамисуто може да се реже с нож, значи това не е тира-
мису. Тирамису се слага само с лъжица. Като правило, престояло една нощ
е по-вкусно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар