Необходими продукти:
·
400 г сирене Маскарпоне
·
2 яйца
·
100 г пудра захар
·
2 опаковки бишкоти
·
2 с. л. амарето или друг ликьорен алкохол
·
2 ч.л. натурално какао
·
250 мл силно кафе еспресо
Разделете жълтъците и белтъците. Разбийте
жълтъците с пудра захар, докато увеличат обема си 3-4 пъти. Прибавете сиренето
Маскарпоне и го размесете внимателно с дървена лъжица. Разбийте белтъците на
твърд сняг и ги прибавете към горната смес, като внимателно бъркате. Към
свареното кафе прибавете 2 с. л. амарето.
Потопете бишкотите една по една за кратко в
кафената смес и ги подредете една до друга на дъното на подходящ съд (например
правоъгълна тава) така че да го покрият. Отгоре сложете слой крем, след това
отново ред бишкоти, като най-горният пласт трябва да е от крем. Оставете
тирамисуто за една нощ в хладилника. Преди сервиране поръсете обилно с какао.
Забележка: Ако тирамисуто може да се реже с нож, значи това не е
тира-
мису. Тирамису се слага само с лъжица. Като
правило, престояло една нощ
е по-вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар