кулинарен блог с рецепти и книги на Веселите готвачи, разнообразие от изпитани рецепти и съвети за готвене и свежи продукти, семейни рецепти
сряда, 11 ноември 2020 г.
Как да сготвим Праз?
Вместо да образува стегната луковица като лука, празът образува дълъг цилиндър от листа, които обикновено се избелват чрез засипване с пръст. Вкусът на праза по принцип се смята за по-изтънчен от този на обикновения лук. Той е основна съставка на френската супа ‘вишисоаз’. В наши дни празът е един от зеленчуците, които се употребяват в почти всички ястия с пресни зеленчуци, тъй като е наличен през цялата година. Използва се и суров в салати. В българската кухня се използва като съствака в плънката на баница с праз, някои видове зелник и лучник, кебапи, зимни салати и др
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар