сряда, 11 ноември 2020 г.

Какво да сготвим на бързо? - Баница с праз


Необходими продукти:
·           1 пакет точени кори (400г)
·           1-2 стръка праз лук
·           150г сирене
·           2 яйца
·           чубрица, риган
·           олио
·           сол на вкус

Почистете добре и измиите празът. Нарежете го. Загрейте мазнина в тиган и запържете празът до пълно омекване. Посолете малко на вкус, но не прекалявайте, особено ако и сиренето ви е доста солено. Поръсете със сухите подправки, а именно чубрица и малка щипка от ригана. Отстранете от котлона, когато е готово и задължително го оставете да се охлади.   
Разбийте яйцата в купа. Аз в яйцата не добавям сол, защото тя ще дойде от сиренето! Натрошете сиренето, добавете го в купата и разбъркайте добре. Вече можете да включите фурната да загрява на около 200 градуса.
Добавете вече леко охладеният изпържен праз лук в купата към яйцата и сиренето и разбъркайте добре. Сместа ви за баницата е готова. Отваряйте корите, намазвайте ги с малко олио и добавяйте от сместа. Навивайте и поставяйте в предварително намаслена тава. Започнете от средата с първата навита кора и така постепенно оформете своята вита баница с праз лук. Печете до зачервяване и хапнете с удоволствие. Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар