Необходими продукти:
·
1 пакет точени кори (400г)
·
1-2 стръка праз лук
·
150г сирене
·
2 яйца
·
чубрица, риган
·
олио
·
сол на вкус
Почистете
добре и измиите празът. Нарежете го. Загрейте мазнина в тиган и запържете
празът до пълно омекване. Посолете малко на вкус, но не прекалявайте, особено
ако и сиренето ви е доста солено. Поръсете със сухите подправки, а именно
чубрица и малка щипка от ригана. Отстранете от котлона, когато е готово и
задължително го оставете да се охлади.
Разбийте
яйцата в купа. Аз в яйцата не добавям сол, защото тя ще дойде от сиренето!
Натрошете сиренето, добавете го в купата и разбъркайте добре. Вече можете да
включите фурната да загрява на около 200 градуса.
Добавете
вече леко охладеният изпържен праз лук в купата към яйцата и сиренето и
разбъркайте добре. Сместа ви за баницата е готова. Отваряйте корите, намазвайте
ги с малко олио и добавяйте от сместа. Навивайте и поставяйте в предварително
намаслена тава. Започнете от средата с първата навита кора и така постепенно
оформете своята вита баница с праз лук. Печете до зачервяване и хапнете с
удоволствие. Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар