· 400 грама може нахут, може и от консерва
· скилидка чесън
и лук
·
ситно нарязан шепа магданоз
·
1 чаена лъжичка кимион
·
1 чаена лъжица кориандър
·
1/2 ч.л. Хариса
паста или лют червен пипер на прах
·
2 супени лъжици
обикновена брашно
·
2 супени лъжици олио
·
галета
·
200 грама доматена салца
·
зелена салата
·
1 малка глава червен лук, нарязан
Нахутът се подсушава с кухненска хартия.
Пасирасе в кухненски
робот заедно с лук, чесън,
магданоз, подправки, брашно и малко сол.
Пасирайте до съвсем гладка, а след това оформете кюфтенцата с ръце.
Загрейте олиото в тиган оваляйте кюфтенцата в брашно, а след това бързо се пържат в продължение на 3 минути от всяка страна, докато леко златисто. Поднася се с препечени питка джоб и доматена салца и зелена салата.
Загрейте олиото в тиган оваляйте кюфтенцата в брашно, а след това бързо се пържат в продължение на 3 минути от всяка страна, докато леко златисто. Поднася се с препечени питка джоб и доматена салца и зелена салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар