вторник, 3 май 2022 г.

Пикантни Фалафели


·         2 супени лъжици слънчогледово олио
·         1 малка глава лук, ситно нарязан
·         1 скилидка чесън, смачкани
·         400 грама може нахут, измити и изцедени
·         1 чаена лъжичка кимион
·         1 чаена лъжица кориандър (кимион)
·         шепа магданоз, нарязан, или 1 ч.л. сухи смесени билки
·         1 яйце,

Загрейте 1 супена лъжица масло в голям тиган, след това запържете лука и чесъна на слаб огън в продължение на 5 минути, докато омекне. В голяма купа смесете нахут и подправки, после с вилица намачкайте нахута. Разбърква се в магданоза или сушени билки, с подправки на вкус. Добавете яйцето, след това смесете всичко. Направете  от сместа в 6 топки. Загрейте останалото масло в тигана, а след това се пържат на фалафели на умерен огън в продължение на 3 минути от всяка страна, до златисто кафяво. Сервирайте топли или студени с кус-кус, питки хляб или салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар