·
2 супени лъжици слънчогледово олио
·
1 малка глава лук,
ситно нарязан
·
1 скилидка чесън,
смачкани
·
400 грама може нахут, измити
и изцедени
·
1 чаена лъжичка кимион
·
1 чаена лъжица
кориандър (кимион)
·
шепа магданоз, нарязан, или
1 ч.л. сухи
смесени билки
·
1 яйце,
Загрейте
1 супена лъжица масло в голям тиган, след това запържете лука и чесъна на слаб
огън в продължение на 5 минути, докато омекне. В голяма купа смесете нахут и
подправки, после с вилица намачкайте нахута. Разбърква се в магданоза или
сушени билки, с подправки на вкус. Добавете яйцето, след това смесете всичко.
Направете от сместа в 6 топки. Загрейте
останалото масло в тигана, а след това се пържат на фалафели на умерен огън в
продължение на 3 минути от всяка страна, до златисто кафяво. Сервирайте топли
или студени с кус-кус, питки хляб или салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар