1 кг. картофи
3-4 моркова
сол
черен пипер
50 г. масло
маско (олио)
Заливка:
½ кофичка кисело мляко или една чаша прясмо
мляко
3 яйца
3 суп. лъжици
брашно
Картофитеи
морковите се обелват и нарязват на кръгчета с еднаква големина. Сваряват
се в добре подсолена вода. След това се
изцеждат и се прехвърлят в тавичка намазана с масло, разпределят се равномерно,
поръсете с черен пипер, слагат се да се запечат в предварително загрята фурна
на 180-200°С. През това време на разбийте трите яйца с киселото мляко и към тях
прибавете брашното и разбъркайте до получаването на еднородна пухкава смес, с
която залейте картофите и морковите и върнете да се допече до плучаването на
златист загар. Сервирайте още топло, нарязано на порции и гарнирано с нарязани
домати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар