сряда, 7 февруари 2018 г.

Картофи огретен


1 кг. картофи
3-4 моркова
сол
черен пипер
50 г. масло маско (олио)
Заливка:
½  кофичка кисело мляко или една чаша прясмо мляко
3 яйца
3 суп. лъжици брашно

Картофитеи морковите се обелват и нарязват на кръгчета с еднаква големина. Сваряват се  в добре подсолена вода. След това се изцеждат и се прехвърлят в тавичка намазана с масло, разпределят се равномерно, поръсете с черен пипер, слагат се да се запечат в предварително загрята фурна на 180-200°С. През това време на разбийте трите яйца с киселото мляко и към тях прибавете брашното и разбъркайте до получаването на еднородна пухкава смес, с която залейте картофите и морковите и върнете да се допече до плучаването на златист загар. Сервирайте още топло, нарязано на порции и гарнирано с нарязани домати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар