вторник, 19 декември 2017 г.

Коледни сладки


300 гр. пудра захар
300 гр. маргарин(
масло)
500 гр. брашно
3 яйца
ванилия
по желание: коксови стърготини или смлени бадемови ядки или канела

Маргарина се разбива до побеляване, след което се прибавят пудрата захар и яйцата. Към сместа се прибавя ванилията и пожелание друг компонент и брашното. Разбърква се добре, тестото се оформя с щприц за бисквити. Пекат се при умерена температура. Изтиналите бисквити се слепват две по две с мармалат или се поръсват с разстопен щоколад.

 Из книгата: "Наръчник на младата домакиня: Храна и Здраве" автор: Петя Драганова; снимки: Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар