вторник, 19 декември 2017 г.

Капама



700 гр.свинс
ко месо (пържоли)
2-3 пилешки бутчета
4 бр.кървавица
400 гр.кисело зеле
4 моркови
2 глави лук
1ч.л. черен пипер
1ч.л чубрица
2-3дафинови листа
1 чаша червено вино
1-2 ч.л сол

Измитите и почистени продукте, се редят в голям глинен сът (гювеч), като на дъното се поставят няколко зелеви листа и нарязаните моркови и лук, дафинов лист, след това се поставят парчетат свинските пържоли и отново нарязаното зеле, зеленчуци и подправки. На следващия ред поставяте кървавицата и отгоре заленчуците, подправките най-отготе поставяте пилешките бутчета и останалите продукти. Подправя те и заливате с вино, като съдът не се препълва, поставя се капат и се запечатва с тесто. Пече се 3 до 5 часа, на тихо кипене. Приятен апетит!

 Из книгата: "Наръчник на младата домакиня: Храна и Здраве" автор: Петя Драганова; снимка: Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар